Svårt med bostäder i Göteborg

Det finns tecken på en ny bostadsbubbla i Göteborg skriver man i Göteborgs Posten och om du är på väg att köpa dig en bostadsrätt kan det vara värt att fundera en extra gång innan du klipper till. Just nu är det ett extremt lågt utbud, och därmed också räntan. Det innebär att räntan också kan komma att höjas, någonting alla som köper en bostadsrätt inte alltid är berätta på – och i framtiden inte med säkerhet kommer att kunna betala.

I januari fanns det omkring 30 procent färre bostäder som var till salu i Göteborg jämfört med oktober. Det var då rekorddåligt, och det ser inte som det har förbättrat sig och inte heller kommer att förbättra sig under resterande år.  Dessvärre är det också svårt med bostäder om man inte har köpes och snarare väljer hyresrätt. Det kan till och med vara så att det blir ännu svårare att klara av bostadsbubblan. I artikeln ovan berättar man om ett par som flyttade in i en andrahandslägenhet som var väldigt mycket överpris, och trots att de inte var direkt intresserade av att köpa en bostadsrätt fanns det tillslut inget alternativ.

Det är en svår fråga vad gäller bostadsbristen och en får hoppas att det nu till valet blir en förbättring, eftersom det är politikernas ansvar att ta se till att vi ska ha råd med tak över våra huvud. Det borde helt klart byggas mer hyresrättslägenheter i Göteborg till ett förnuftigt pris. Vi har redan mycket lån i Göteborg, och att tvinga folk till ännu fler lån gör att den bubbla vi lever i snart kommer att spricka.