Kom i gång – anmäl dig till ett lopp!

I en tidigare artikel skrev vi om vilka trenderna ska bli i år, och det finns en specifik trend som vi vet kommer hålla i sig under året, och det är träningstrenden! Läs mer här om hur du kan utmana dig själv under året som kommer!

Det är det eviga nyårslöftet, att man ska se till att ta hand om sin kropp och leva ett bättre liv. Trenden är tydlig i samhället och vi vet att många av de som läser här vill göra en förändring i sina liv och bli mer hälsosamma, och det finns stora möjligheter till detta! Västergötland är en plats som har många trevliga motionslopp att anmäla sig till. Just att anmäla sig till ett lopp är ett bra sätt att komma igång, man måste helt enkelt träna för att kunna genomföra loppet! Förslag på tre olika lopp inom olika grenar man kan anmäla sig till är:

  • Göteborgsvarvet, löpning. I år kommer den 35:e upplagan av Göteborgsvarvet gå av stapeln, och det är ett halvmaraton på 21 kilometer som gäller, om man springer det klassiska loppet. Det finns även mellan och lilla att välja, eller Stav GöteborgsVarvet för den som inte har möjlighet att springa men ändå vill vara med i loppet.
  • Göta Kanalsimmet, simning. Det är ett roligt simlopp där man kan välja mellan fyra olika sträckor: 5000 m, 1550 m, 600 m och 200 m. De som simmar sträckan på 200 m får simborgarmärket, vilket kan vara en bra utmaning för ett barn eller liknande! Eller bara för den som ännu inte fått det eftertraktade lilla märket. Simmet hålls i Sjötorp.
  • Vätternrundan, cykling. Välj mellan 100, 150 eller 300 kilometer, en riktig utmaning för både ben och pannben där du får ta dig runt den vackra och långa sjön Vättern tillsammans med tusentals andra cyklister.

Hitta motivationen

Genom att anmäla dig till ett lopp som passar din nivå så har du tagit första steget, och på loppens hemsida finns det ofta olika träningsupplägg och tips du kan ta del av för att göra din träning så bra som möjligt och dina möjligheter att genomföra loppet på ett bra sätt så stora som möjligt. Lycka till!