Gamla Palacebyggnaden blir Hotel Pigalle

Palace Hotell har fått en ny helfransk skepnad och heter nu istället Hotel Pigalle. Efter två års renovering av det gamla hotellet, slog Pigalle upp dörrarna i början på maj i år. Här hittar man 38 ombonade rum i fransk stil och utseendet ska få en att känna att man är tillbaka i syndiga Paris för 100 år sedan.

I en artikel i Dagens Industri skriver man om besöket på det nya hotellet. Palace Hotell hade sin glanstid för 130 år sedan och var en samlingsplats för kända skulptörer och målare, innan det sedan blev ett hotell år 1907. År 2014 har det gamla hotellet blivit till ett nytt och här kan man leva ut sin dröm om Paris.  Hotellet är fullt av fransk konst och musiken är helfransk. Alla rum har sin egen individuella look och variationen av tapeter, textilier och färger är hög. För att skapa en unik känsla har möblerna handplockats av ägarna.

Den som har tänkt resa till Göteborg, gör rätt i att bo på detta flotta hotell och du kan boka rum på Hotel Pigalle på www.hotellgoteborg.info. Hotellet ligger precis intill köpcentret Nordstan och kommer man från Göteborgs centralstation är det bara fem minuters promenad till hotellet. Några andra kända landmärken som ligger i närheten av hotellet är Ullevi och Avenyn. Dessa ligger inom 15 minuters promenad från hotellet.

För den som vill ha en matupplevelse passar ett besök till hotellets restaurang Atelier, bra. Göteborgsposten skriver om restaurangen som ett fint ställe för den som vill ha sina smaklökar charmade. Servicen på restaurangen är på topp och man får ett trevligt bemötande av personalen. Här kan man bland annat äta en avsmakningsmeny med namnet Skafferimeny. I menyn finns bland annat äggkräm, rökt silverål och smörstekt färskpotatis. Rätterna är säkra kort, men med bra utvalda råvaror och en riktig finish, blir de ändå riktiga fullpoängare.

Hotellet har till och med blivit omskrivet i utländska medier och på Elle UKs hemsida kan man läsa om att man bör bo på Hotel Pigalle om man besöker Göteborg. Varför? För att hotellets rum påminner om de som skulle finnas på en gammal rik dams landställe, och det är härligt!