Fler företag i Gbg

I ett tidigare inlägg skrev vi att Göteborg och Sverige måste bli bättre på återvinning, men det finns mer som Göteborg faktiskt kan bli bättre på, bland annat att starta fler företag och skapa ett bättre företagsklimat. I dagens inlägg skriver vi om råd och tips kring att starta eget.

321492-poeidon-goteborg-gothenburg-swedenI GP kan vi läsa hur det behövs fler företag i Göteborg. Med fler företag blir det en positiv trend i rullning där jobben ökar och därmed minskar icke sysselsatta ungdomar, som i sin tur ökar köpkraft men även minskar brottslighet. Sedan är det värt att veta att den som startar ett nytt företag kan få råd och medel från flera olika håll, bland annat från ideellt arbetande eldsjälar med kompetensnätverk som har en realistisk syn på företagande. För som ny entreprenör är det ofta just råd och tips som man behöver för att komma igång och bli mer stabil samt kunna växa sig stark på en konkurrensutsatt marknad.

Kanske kan näringspolitiken eventuellt bli mer lyhörd gentemot de nya på marknaden och förbättra en del villkor för just nya och växande företag. På det sättet är det en möjlighet för fler att få jobb, att öka skatteintäkter till staten och Sveriges välfärdssystem men också för att få fler att faktiskt våga ta steget och starta det där företaget byggt på den där genomtänkta idén. För nog är det många som går och tänker i just starta-eget-tankar men som inte riktigt vågar.

Att ha sitt eget jobb

I samma artikel kan vi läsa att fyra av fem jobb som är nya, kommer till i just nystartade företag och mindre företag – nya arbetstillfällen med andra ord, något som många behöver för att kunna leva ett drägligt liv utan att helt vara beroende av sociala bidrag eller familjemedlemmars inkomster. För att ha sitt egna jobb gör väldigt mycket för både självkänsla och självbild, samtidigt som det på det hela taget förbättrar samhället, inifrån och ut.